پیرسینگ ناف
آشنایی با پیرسینگ ناف
امروزه افراد زیادی به دنبال زیبایی هستند چه روی صورت و چه روی اندام؛ پیرسینگ ناف نیز یک نوع از این زیباییها برای بدن به شمار میرود. پیرسینگ ناف یکی از انواع پیرسینگها است و همانطور که از نامش پیدا است روی ناف قرار میگیرد و جلوه زیبایی به بدن شما میدهد. اگر قصد انجام پیرسینگ ناف دارید و اطلاعاتی در مورد آن ندارید، ما در ادامه این مطلب قصد داریم به طور جامع درمورد پیرسینگ ناف صحبت کنیم.
پیرسینگ ناف چیست؟
در جوامع امروزی پیرسینگ ناف یک نوع جراحی زیبایی اطلاق میشود و افراد زیادی طرفدار آن هستند. پیرسینگ در قسمتهای مختلفی از بدن مانند گوش، لب، پا، زبان، لب، بینی، ابرو، نواحی تناسلی و ناف انجام میشود. در واقع این کار با استفاده از دستگاه مخصوصی صورت میگیرد؛ نحوه انجام پیرسینگ به این صورت است که ابتدا با استفاده از یک گیره نگهدارنده مخصوص پوست را نگه میدارند؛ سپس محل مورد نظر پیرسینگ را علامتگذاری کرده و با استفاده از یک سوزن توخالی و ضدعفونی شده که یک بار مصرف است محل علامتگذاری شده را سوراخ میکنند.
پس از این که این سوزن از بافت گوشتی بالای ناف عبور و آن را سوراخ کرد؛ سوزن را از بافت بالایی ناف خارج میکنند تا پیرسینگ در محل مشخص شده قرار گیرد. پیرسینگ به سلیقه شما انتخاب میشود و میتوانید هر گونه پیرسینگی که مدنظرتان هست را انتخاب و به ناف آویزان کنید. طول درمان کامل پیرسینگ ناف ممکن است از ۶ ماه تا یک سال به طول بیانجامد و دلیل این مدت درمان زیاد حرکات مداوم شکم خواهد بود. لازم به ذکر است که پیرسینگ ناف یکی از دردناکترین نوع پیرسینگها به شمار میرود؛ چرا که در این قسمت از بدن عصبهای زیادی وجود دارند، پس اگر فرد انجامدهنده پیرسینگ دقت و مهارت لازم را نداشته باشد، انجام پیرسینگ ناف میتواند بسیار دردناک باشد.
باید بدانید که جای پیرسینگ تا همیشه همراه شما باقی خواهند ماند و اثرش از بین نخواهد رفت؛ البته که انجام پیرسینگ برای هر فردی مناسب نیست و انجام پیرسینگها نیازمند آناتومی بدن مناسب بوده که در این مورد باید از پزشک متخصص خود مشاوره بگیرید.
انواع مدل های پیرسینگ ناف
پیرسینگها در انواع و شکلهای مختلفی در بازار عرضه میشوند که در میان انواع مختلف آنها میتوان به آویز ناف، پیرسینگ میلهای، نگین ناف، دو سر توپی، مدلهای پلاکو غیره اشاره کرد. این انواع طرح پیرسینگها از جنسهای مختلفی ساخته شدهاند و هر کدام مزایا و معایب خود را دارند جنس این پیرسینگها به شرح زیر است:
- استیل: استیل یکی از مادههایی است که به طور معمول از آن برای ساخت پیرسینگ مخصوصا پیرسینگهای تزئینی و فانتزی استفاده میشود. استیل رنگ نقرهای دارد و حاوی مقداری نیکل است که متأسفانه باعث تغییر رنگ آن در طول زمان خواهد شد؛ اما نسبت به پیرسینگهای دیگر مقرون به صرفهتر است.
- تیتانیوم: جنس تیتانیوم برای افرادی که پوستشان به پیرسینگ حساسیت نشان میدهند مناسب است، حتی اغلب جنس سوزنهایی که با آن محل قرارگیری پیرسینگ را سوراخ میکنند از تیتانیوم است. این جنس دارای نیکل نیست و تغییر رنگ نمیدهد؛ اما رنگ آن کمی تیره است و مقداری گران قیمتتر از استیل است.
- طلا: طلا نیز همانطور که میدانید یک نوع آلیاژ زیبا و منحصر به فرد است و در آن هیچ نیکلی وجود ندارد؛ اما قیمت آن بالا است و برای همه مقرون به صرفه نیست.
- بیوفلکس: پیرسینگهای بیوفلکس یکی دیگر مواردی است که مورد استقبال قرار میگیرد و دارای کیفیتی خوب و مقرون به صرفه هستند.
دریافت مشاوره رایگان انواع خدمات پوست، مو، لیزر و زیبایی
با کلینیک آراکام در تماس باشید
عوارض پیرسینگ ناف
اگر تصمیم به انجام پیرسینگ ناف گرفتید مطمئنا میدانید که پس از انجام آن عوارضی را به دنبال خواهد داشت که در ادامه به این عوارض اشاره خواهیم کرد:
- عفونت: عفونت محل قرارگیری پیرسینگ (محل سوراخ شده) یکی از شایعترین عوارض پیرسینگ است؛ این اتفاق معمولا به دلیل استریل نبودن وسایل و محیط یا انجام پیرسینگ توسط فردی کم تجربه رخ میدهد.
- حساسیت: به دلیل استفاده از ابزار فلزی در ایجاد سوراخ پیرسینگ و وجود نیکل در این فلزات؛ ممکن است پوست شما آلرژیک باشد و حساسیت ایجاد کند و باعث بروز اگزما و رینیت روی پوست شما شود.
- قطع شدن یا پارگی عصب: به دلیل وجود بافتهای عصبی زیاد در ناحیه ناف احتمال برخورد سوزن با عصبهای موجود در این ناحیه و پارگی آنها بسیار زیاد است؛ بافتهایی که ارتباط مستقیم با مغز و فرمانهای آن دارند، پارگی این عصبها ممکن است برای همیشه اثرات جبران ناپذیری به جای بگذارد.
- خونریزی: پس از سوراخ کردن ناحیه پیرسینگ به دلیل وجود مویرگها و انتقالدهندههای خونی که در شکم و ناحیه ناف وجود دارد، دچار خونریزی خواهد شد و این عمل روی فرد تاثیر خواهد گذاشت.
- پارگی بافتها: با ایجاد پیرسینگ خراشیدگیهایی ناشی از پارگی بافتها روی پوست ایجاد میشوند که به آن کلاژن میگویند و عوارضی همچون التهاب، کیست، بیماریهای روحی روانی، تورم، ترشح تاولها و … را به دنبال دارد.
- بهبود نیافتن: هر پیرسینگی دوره درمان و بهبودی دارد که در نقاط حساس مانند ناف این طول درمان بیشتر است. چنانچه نکات بهداشتی در این دوره رعایت نشود، باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و بهبود به طول میانجامد.
- خطر ابتلا به بیماریهای ایدز، هپاتیت و سرطان به دلیل بهداشتی نبودن ابزارهای پیرسینگ وجود دارد.
پیرسینگ ناف نشانه چیست؟
پیرسینگ ناف ابتدا در اروپا انجام شد و سپس سال ها بعد از زیاد شدن طرفداران پیرسینگ و ترند شدن این امر در میان اروپاییان، این روش به کشورهای آسیایی و ایران هم رسید. چرا که پیرسینگ ها از جمله پیرسینگ ناف از نظر بسیاری از جوانان یکی از نشانههای جذابیت محسوب می شدند و همچنین میتوانند محل ناف را زیباتر نشان دهند.
مراقبت های بعد از انجام پیرسینگ
پس از انجام پیرسینگ ناف برای جلوگیری از بروز عوارض ناشی از پیرسینگ ملزم به رعایت و مراقبت از محل پیرسینگ هستید؛ با انجام این مراقبتها بعد از انجام پیرسینگ خطر عوارض در بدن شما کاهش مییابد و محل پیرسینگ زودتر بهبود پیدا خواهد کرد.
- محل زخم پیرسینگ را باید حداقل به مدت یک هفته خشک نگه دارید و آب با آن برخورد نکند؛ چرا که دچار عفونت میشود.
- قبل از لمس سوراخ پیرسینگ دستان خود را با آب و صابون تمیز بشویید.
- به صورت مداوم لباسهای خود را تعویض کنید و لباسهای تمیز بپوشید.
- مصرف منظم داروهايي که توسط پزشک تجویز شده است.
- از وان حمام نباید استفاده کنید؛ چرا که عفونت و باکتری قسمتهای دیگر بدنتان را به ناف انتقال خواهد داد؛ بهتر است از دوش برای استحمام استفاده نمایید.
- از لوسیونها، بادی اسپلشها و لوازم آرایشی و بهداشتی شخصی روی ناف و زخم پیرسینگ نباید استفاده کرد.
- از رفتن به استخر، سونا، جکوزی و… پرهیز کنید.
- تا یک هفته از انجام فعالیتهای بدنی مانند ورزش و… بپرهیزید.
- هنگام ورزش از پانسمانهای مخصوص روی پیرسینگ استفاده کنید.
- ناف را به طور مرتب بشویید و آن را تمیز نگه دارید.
- آفتاب نگیرید و اجازه ندهید نور آفتاب مستقیما با محل سوراخ پیرسینگ برخورد داشته باشد.
- محل سوراخ باید با محلول سالین استریل به طور مکرر و منظم شستشو داده شود تا دچار سوزش و عفونت نشود.
- برای کاهش درد در این ناحیه میتوانید از قرصهای مسکن استفاده کنید.
کلینیک مناسب برای انجام پیرسینگ
افراد زیادی به دنبال انجام پیرسینگ و ایجاد زیبایی هستند؛ اما چگونه و در کجا انجام دادن پیرسینگ نیز بسیار حائز اهمیت است. پیرسینگ کار حساسی است و با پوست و بدن ما سر و کار دارد و اگر به درستی انجام نشود، عوارض جبران ناپذیری را برای بدن به دنبال خواهد داشت. پس این کار تنها باید در کلینیکهای تخصصی و زیر نظر پزشکان متخصص انجام شود. لازم به ذکر است که آرایشگاهها و مکانهای غیر بهداشتی اصلا مکان مناسبی برای انجام پیرسینگ نیستند.
محلهای مناسب برای انجام پیرسینگ کلینیکهای معتبر و تخصصی هستند که باید ویژگیهای زیر را داشته باشند:
کلینیک مناسب برای انجام پیرسینگ باید دارای دکترهای مجرب و ماهر باشد که بتوانند کار را درست و بدون هیچ مشکلی و با رعایت تمامی نکات ایمنی انجام دهند.
ابزار کار و تمامی وسایل باید استریل و ضدعفونی شده باشند تا در حین کار و بعد از انجام پیرسینگ باکتری وجود نداشته باشد تا موجب بروز عفونت در بدن شود.
انجام پیرسینگهای استاندارد برای مشتری و انجام ندادن پیرسینگهایی که نامناسب هستند و برای مشتری ضرر دارند.
مشاورههای لازم قبل از انجام پیرسینگ به مشتری داده شود.
کلینک باید از دستگاهها و ابزار کار متد روز و پیشرفته استفاده کند.
کلینیک مناسب پیرسینگ باید بهترین و با کیفیتترین خدمات پزشکی را به مشتری ارائه خواهد داد.
فرد متخصص باید پس از استفاده از سوزن آن را استریل کند و پس از استفاده آن برای مشتری سوزن را دور بیندازد.
پزشکان کلینیک نیز بهداشت فردی را رعایت کرده و همواره از ماسک و دستکش و ضدعفونی کننده استفاده کنند.
اگر به دنبال اطلاعات بیشتر در مورد کلینیکهای مناسب پیرسینگ ناف هستید، میتوانید به سایت اراکام مراجعه فرمایید و اطلاعات لازم در رابطه با پیرسینگ را دریابید.
سخن پایانی
همانطور که میدانید پیرسینگ، زیبایی خاصی دارد و به اندام شما زیبایی میبخشد؛ اما باید توجه داشته باشید که علاوه بر زیبایی عوارض و دردسرهای زیادی را به دنبال خواهد داشت. برای کاهش عوارض و به حداقل رساندن آنها باید، در یک کلینک مجهز و توسط یک دکتر متخصص پیرسینگ ناف را انجام دهید که از آن مطمئن باشید. ما در این مطلب از وبسایت آراکام در مورد آنچه که باید در خصوص پیرسینگ ناف بدانید صحبت کردیم. شما نیز میتوانید تجربیات و توصیههای خود را در خصوص پیرسینگ با ما در میان بگذارید.