پیرسینگ گوش
آشنایی با پیرسینگ گوش
پیرسینگ گوش یکی از محلهای شایع و پرطرفدار برای پیرسینگ است که زنان و مردان برای زیبایی این کار را انجام میدهند. پیرسنیگ به معنی سوراخ کردن بخشهای مختلف گوش و آویزان کردن طلا و جواهر است. پیرسنگ هم در بین زنان و هم بین مردان رایج بوده و هیچ محدودیتی ندارد. در ادامه، با پیرسینگ گوش، انواع پیرسینگ گوش، عوارض پیرسینگ گوش و سایر اطلاعات در مورد این عمل زیبایی همراه شما خواهیم بود.
انواع مدلهای پیرسینگ گوش
پیرسینگ گوش به دو دسته دائمی و موقت تقسیم بندی میشود. در پیرسینگ دائمی در بافت گوش سوراخی ایجاد میشود؛ ولی در پیرسینگ موقت نیازی به سوراخ کردن نیست و میتوان از پیرسینگ چسبی و پیرسینگ مغناطیسی استفاده کرد.
انواع مدل پیرسینگ گوش عبارتند از:
- پیرسینگ نرمه گوش
- پیرسینگ لبه بیرونی نرمه گوش
- پیرسینگ لاله گوش
- پیرسینگ زبانه گوش
- پیرسینگ زبانه بزرگ گوش
- پیرسینگ غضروف حلزونی گوش
- پیرسینگ پیچه گوش
- پیرسینگ گوش اوربیتال یا مداری
- سوراخ کردن هلیکس گوش
- سوراخ کردن غضروف داخلی گوش
- پیرسینگ گوش آنتی هلیکس یا اسناگ
- پیرسینگ گوش روک
برای دریافت مشاوره رایگان در مورد انواع خدمات پوست و مو، میتوانید با متخصصان کلینیک آراکام در تماس باشید.
پیرسینگ نرمه گوش و لبه بیرونی گوش
رایجترین پیرسینگ گوش، نرمه گوش است. این نوع پیرسینگ درد کمتری نسبت به بقیه دارد و طول درمان آن نیز کم است. موقعیت سوراخ در این نوع پیرسینگ متفاوت بوده و ممکن است در قسمت بالای نرمه گوش یا بخش پایینی نرمه گوش ایجاد شود.
سوراخ کردن بخش پایینی نرمه گوش خطراتی همچون پارگی گوش را به همراه دارد. پس زیاد سراغ سوراخ کردن این قسمت نروید. در این نوع پیرسینگ میتوانید از گوشوارههای حلقوی، نگینی، آویز و گوشواره بخیهای استفاده کنید.
در نوع دوم سوزن پیرسینگ به جای اینکه به صورت عمودی به نرمه گوش وارد شود، در عرض نرمه گوش وارد شده و بعد از فاصله مشخصی از سمت دیگر آن خارج میشود. این نوع پیرسینگ به شکل گوش فرد و اندازه نرمه بستگی دارد. افرادی که نرمه گوش کوچکی دارند، نباید این نوع پیرسینگ را انجام دهند؛ چون باعث پارگی نرمی گوش میشود. در این نوع پیرسینگ از گوشوارههای دمبلی شکل استفاده میشود.
پیرسینگ لاله گوش و زبانه گوش
بخش بیرونی و قابل روئیت گوش، لاله گوش است. سوراخ کردن لاله گوش بسیار حساس است و درد زیادی دارد؛ چون غضروف دارای عصبهای زیادی بوده و درصورت بیدقتی پیرسینگ کار، عصب آسیب میبیند. در این نوع پیرسینگ از گوشوارههای ظریف حلقهای یا میلهای استفاده میشود.
زبانه گوش غضروف برجستهای است که در لبه کناری گوش و صورت قرار دارد. پیریسنیگ زبانه گوش محبوبیت زیادی ندارد که علت آن درد زیاد و احتمال عفونت است. در این نوع پیرسینگ از گوشوارههای زینتی یا نگینهای درخشان استفاده میشود.
پیرسینگ زبانه بزرگ گوش و غضروف حلزونی گوش
زبانه بزرگ گوش، غضروف برجستهای است که در بالای نرمه گوش قرار دارد. در این روش نیز یک سوراخ روی غضروف ایجاد میشود. دراین نوع پیرسینگ از گوشوارههای آویز دمبلی استفاده میشود. نوع دوم در قسمت غضروفی و فرورفته گوش انجام میشود و درد زیادی دارد. این پیرسینگ در دونوع داخلی و خارجی شامل یک گل میخک کوچک در بخش داخلی و یک حلقه بزرگ که از بخش حلزونی گوش عبور داده میشود است.
پیرسینگ پیچه گوش و هلیکس گوش
در این نوع پیرسینگ یک جفت سوراخ در پیچه ایجاد شده و یک میله تزئینی و بلند از آن عبور داده میشود. این پیرسینگ به پیرسینگ داربستی یا صنعتی نیز معروف است.
نوع دوم در خارجیترین بخش گوش که حالت خمیده دارد انجام میشود. ناحیه هلیکس عصب زیادی ندارد و درد آن نیز زیاد نیست. در این نوع پیرسینگ میتوان چندین سوراخ درکنار هم ایجاد کرد. گوشوارههای حلقهای بسیار کوچک برای این مدل پیرسینگ مناسب است.
شایعترین عوارض سوراخ کردن گوش
از جمله عوارض پیرسینگ گوش میتوان به:
- آبسه کردن
- ایجاد حساسیت
- التهاب بخش خارجی گوش
- عفونت غضروف گوش
- ایجاد گوشت اضافی درگوش
- پارگی گوش
- منتقل شدن بیماریهایی مثل ایدز و هپاتیت
- سرطان پوست
- قطع شدن رگهای عصبی اشاره کرد.
طول درمان انواع پیرسینگ گوش
طول درمان هرکدام از پیرسینگ های گوش متفاوت است که در ادامه توضیح میدهیم.
پیرسینگ نرمه گوش بین ۴تا ۸ هفته زمان میبرد تا بهبود یابد.
پیرسینگ لبه بیرونی نرمه گوش بیشتر از ۸ هفته طول میکشد. در این مدت باید محل زخم را با محلول آب و نمک ضدعفونی کنید.
پیرسینگ لاله گوش به مراقبت زیادی نیاز دارد و ممکن دو ماه طول بکشد تا کاملا بهبود یابد.
پیرسینگ زبانه گوش بیش از ۶ ماه زمان میبرد تا بهبود یابد.
پیرسینگ زبانه بزرگ گوش بیشتر از سه ماه طول میکشد تا بهبودی حاصل شود.
پیرسینگ غضروف حلزونی گوش برای بهبودی شش ماه زمان لازم است.
پیرسینگ پیچه گوش ۸تا۱۲ ماه تا بهبودی زمان لازم است؛ از این رو باید به دقت نگهداری و ضد عفونی شود.
سوراخ کردن غضروف داخلی گوش دارای طول درمان ۴ تا ۸ ماه است.
پیرسینگ گوش روک از همه طولانیتر بوده و بیش از ۱۸ ماه طول درمان دارد.
مراقبتهای پس از انجام پیرسینگ
بعد از انجام پیرسینگ، نوبت به مراقبتهای پس از انجام پیرسینگ میرسد تا افراد این مراقبتها را انجام داده واز ایجاد عفونت و سایر خطرات جلوگیری کنند.
مراقبتهای پس از انجام پیرسینگ شامل موارد زیر است:
- از محلول آب و نمک برای تمیز کردن اطراف محل پیرسینگ استفاده کنید.
- دستمال مرطوب را به محلول آب و نمک آغشته کنید و دو بار در روز به محل سوراخ گوش بمالید.
- از الکل برای تمیز کردن استفاده نکنید؛ چون روند بهبودی را کند میکند.
- از مالیدن پماد یا روغن به محل سوراخ گوش ممانعت کنید؛ چون ممکن است باعث عفونت و بیماریهای باکتریایی شود.
- بیشتر از دوبار محل پیرسینگ را نشویید چون تحریک میشود.
سخن پایانی
سوراخ کردن گوش یا پیرسینگ گوش امروزه در بین جوانان بسیار شایع شده است. پیرسینگ گوش انواع و مدلهای مختلفی دارد که هرکدام بسته به شکل و اندازه گوش افراد متفاوت است. پیرسینگ یا سوراخ کردن گوش بیشتر برای زیبایی و جذابیت چهره انجام میشود؛ اما زیادهروی در انجام این کار نیز خطراتی را به همراه دارد.
برای اطلاع و آگاهی بیشتر درمورد پیرسینگ گوش و گرفتن مشاوره میتوانید از طریق وبسایت کلینیک آراکام با ما در ارتباط باشید تا کارشناسان ما شما را بیشتر راهنمایی کنند. اگر شما نیز تجربه پیرسینگ گوش را داشتهاید، نظرات و پیشنهادات خودرا با ما به اشتراک بگذارید تا سایر کاربران نیز از تجربه شما نهایت استفاده را کنند.
سلام .من لاله گوشم رو پیش شما سوراخ کردم و خیلی راضی بودم .فقط اینکه چند وقت دیگه باید صبر کنم برای خوب شدن کامل؟
سلام خداروشکر که راضی بودید عزیزم ، برای بهبود کامل پرسینگ باید صبوری داشته باشید و اجازه بدید زمان بگذره تا بهتر بشه به مرور